Bok & Biblioteksmässan 2017

30/9

Svenska Mässan Göteborg

425 Sek

 

"Bildning" är huvudtema för 2017 års bokmässa i Göteborg. Temat anknyter bland annat till reformationsåret 2017 och Svenska kyrkan kommer att ha en större roll än vanligt på mässan.

Vi lever i en tid av förändring. Demokratins grundvärden – öppenhet, tolerans, jämlikhet – utmanas från flera håll. Och trots att vi genom den snabba digitaliseringen och globaliseringen är mer sammanvävda än någonsin, hörs allt starkare röster om motsatsen: att världen och samhället glider isär, att vi är instängda i våra egna bubblor, att vi inte har några gemensamma intressen.

Bokmässans tema 2017 tar sin utgångspunkt i litteraturens förmåga att låta oss dela en annan persons verklighet, i skolans, universitetens och bibliotekens uppdrag att förmedla kunskap om världen och ge färdigheter att kritiskt tolka den, i kulturens kraft att kanalisera erfarenheten av att vara människa.

Kort och gott: Bildning som ett redskap för att förstå och navigera i en komplex och konfliktfylld värld – och kanske förändra den?

 

 

 

Stopp för fika på Rasta Strängsered (ingår ej)
Hemfärd kl 17:00

 

 

 

Avresetider

Tranås Station 05:40
Aneby Torget 06:10
Eksjö Station 06:35
Nässjö Södra Torget 07:05
Huskvarna bibliotek 07:45
Jönköpings Bussgods 08:00
Anmälan